'Bij Charlie’s proef je dat je geld goed besteed is'
Bij Charlie's
In familierestaurant Bij Charlie’s is iedereen welkom: als gast én binnen het bedrijf.
Een enorm vliegtuig in het restaurant. Een “kapersbord” - extra bordje - op de menukaart om kinderen lekkers te laten meepikken. En een verhaal over de gecrashte piloot Charlie tijdens een potje adventure golf. Familierestaurant Bij Charlie’s is geland in het Leisurepark Roosendaal.
(Het verhaal gaat verder onder de foto.)
‘De sfeer en beleving hier, vind ik tof’, vertelt Robert Breedveld, de maatschappelijk ondernemer achter Bij Charlie’s. ‘Ik heb echt wat met horeca én met mensen blij maken.’ En er is hier veel om blij van te worden, voor zowel de gasten als de werknemers.
Iedereen is welkom
De wereldse gerechten op de menukaart zijn toegankelijk en vriendelijk geprijsd. Voor kinderen is er zowel binnen als buiten speelgelegenheid. En met een bezoek steun je de Stichting Iedereen Werkt, want Bij Charlie’s is gecreëerd als inclusieve werkplek van de stichting. ‘Veel mensen vinden het leuk om in de horeca te werken, dat wilde ik zelf vroeger ook’, vertelt de goedlachse Breedveld. ‘Bij Charlie’s is iedereen welkom, kun je je talent ontwikkelen en werk doen dat je leuk vindt, ongeacht je achtergrond.’
(Het verhaal gaat verder onder de foto's.)
‘Ik wil dat wij gasten raken in hun hart’
Breedveld en zijn medebestuursleden Paul de Korte en Pieter Dekker zijn, onder de vlag van de Stichting Iedereen Werkt, verantwoordelijk voor logistiekbedrijf Looma. Bij Charlie’s vormt hun derde horecagelegenheid, naast eetboetiek Festina Lente en tHuis, het personeelsrestaurant van de gemeente Roosendaal. ‘Vanuit de stichting krijgen we vragen voor werkplekken in de horeca en in de buitenlucht. Met een groot terras en de minigolfbaan kunnen we dat hier combineren’, vertelt Breedveld. ‘Wanneer gasten hier komen, wil ik dat ze het naar hun zin hebben met goed eten en lekker drinken. Maar ik wil ze ook in hun hart raken, dat ze nog eens terugkomen omdat ze proeven en zien dat hun geld bij ons goed besteed is.’
(Het verhaal gaat verder onder de foto's.)
Fouten maken mag hier
‘Het geld dat hier verdiend wordt, gaat terug in het bedrijf. We willen daarmee de medewerkers speling geven. Bij een sociaal maatschappelijk bedrijf mag je fouten maken, krijg je meer ruimte om te werken op je eigen tempo en is er altijd passende begeleiding aanwezig. Dat kost meer geld, maar levert aan impact nog meer op.’ legt Breedveld uit. ‘Wij zijn een stichting: onze focus ligt niet op winst maken maar op een inclusieve samenleving. Ik gun het iedereen zich thuis te voelen op het werk. Wij hebben een enorme passie hiervoor en ik hoop dat mensen dat voelen en denken: wat gaaf!’
Van Bravo naar Charlie
Bij Charlie’s is gevestigd in het gebouw van indoor Skydive Roosendaal. Het vliegthema is doorgetrokken als dikke knipoog naar de buren én de voorganger. ‘Eerder zat hier restaurant Bravo. In het NAVO-alfabet komt Charlie na Bravo, vandaar onze naam’, verklaart Breedveld.