Duo Penotti
Een uniek kijkje in de fabriek van Duo Penotti
Vanochtend bij het ontbijt at hij nog een croissantje met Duo Penotti. ‘En dat smaakt nog steeds hartstikke lekker’, vertelt Henk Timmermans. Als procestechnoloog is hij verantwoordelijk voor de optimalisering van de productieprocessen binnen Duo Penotti. Vandaag neemt hij ons mee voor een uniek kijkje in de Roosendaalse hazelnootpastafabriek.
Helemaal in bruin en wit lijkt de fabriek één grote pot Duo Penotti. Eenmaal binnen ruik je een zoete lucht en stroomt de warme pasta door de machines. ‘Jaarlijks rollen er miljoenen potten van de band’, vertelt Henk Timmermans. ‘Niet alleen gemaakt in Roosendaal, maar ook door Roosendalers die vol trots voor ons werken.’
“ Als ik vertel dat ik bij Duo Penotti werk, verschijnt er altijd een grote glimlach op het gezicht ”
Henk Timmermans
Roosendaals familiebedrijf
Ruim 40 jaar geleden is Duo Penotti ontstaan door een idee van de familie Peeters. ‘Zij hebben het technisch voor elkaar gekregen om twee kleuren pasta in één pot te krijgen’, vertelt Timmermans die 25 jaar geleden bij het bedrijf is komen werken. ‘Daaromheen is ook een bekroonde reclamecampagne gemaakt wat de doorbraak voor Duo Penotti in Nederland betekende. De heerlijke Duo Penotti-smaak zit ‘m in het geheime Roosendaalse recept.’
Hoewel het bedrijf in 2020 is overgenomen door Krüger Group/Wilhelm Reuss, een Duits familiebedrijf, is er weinig veranderd. ‘De mensen die hier werken komen uit Roosendaal of uit de directe omgeving en werken vaak ook al heel lang bij de organisatie. De bedrijfscultuur is nog steeds heel open en familiair. Er zijn zelfs al een paar duo’s ontstaan op de werkvloer’, volgens Timmermans.
Duo Penotti is, na Nutella, het grootste hazelnootpastamerk van Nederland en ook in de toekomst zal de fabriek in Roosendaal gevestigd blijven. ‘De goede bereikbaarheid en strategische ligging van Roosendaal zijn daarbij belangrijk. Roosendaal kan niet zonder Duo Penotti en Duo Penotti kan niet zonder Roosendaal’, zegt Henk Timmermans.
Duurzaamheid
In de nabije toekomst ligt de focus van het bedrijf vooral op het investeren in innovatie en duurzame producten. ‘Wij geloven in verantwoord ondernemen met respect voor mens, dier en milieu. Als één van de voorlopers, kozen wij in 2011 al bewust voor het gebruik van twee duurzame ingrediënten: Rainforest Alliance-gecertificeerde cacao en RSPO-gecertificeerde en gesegregeerde palmolie.’
Het leukste aan het werken in een hazelnootpastafabriek? Timmersmans: ‘Als je aan iemand vertelt dat je bij Duo Penotti werkt, dat er een grote glimlach op het gezicht komt en dat ze dan zeggen: wow dat is vet. Het is fijn om hier te mogen werken.’
“ De heerlijke Duo Penotti-smaak zit ‘m in het geheime Roosendaalse recept. ”
Henk Timmermans